9 december 2020 t/m 20 januari 2021, cursus vipassanameditatie

Deze zesweekse online cursus is een samenwerking met Amsterdam Inzichtmeditatie. Zij is bedoeld voor mensen die een mindfulnesstraining hebben gedaan. Is het je goed bevallen? Wil je verder? Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer over mindfulness of opmerkzaamheid te ontdekken is?

In deze cursus sluiten we aan op de mindfulnesstraining én gaan we een stapje verder. Niet alleen om je meditatie op te frissen, maar ook kennis te verbreden en te verdiepen.

In de mindfulnesstraining oefende je opmerkzaamheid. Je leerde om zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient. Om zo vanuit acceptatie, rust en ruimte jezelf en de wereld om je heen tegemoet te treden.  
De methode van inzichtmeditatie sluit hier nauw op aan. Inzichtmeditatie (vipassana) echter gaat verder en dieper. Het neemt geen genoegen met je goed voelen, maar leidt je naar lichter in het leven staan. We gaan in deze cursus samen exploreren hoe lichaam en geest samenwerken en hoe dit en andere inzichten uit de boeddhistische psychologie bevrijdend kunnen zijn.

In de cursus is er samen begeleide meditatie, ontvang je enige theorie, is er uitwisseling en Q&A en persoonlijke begeleiding. Welkom! Je kunt meer lezen over inzichtmeditatie op https://www.amsterdaminzichtmeditatie.nl/wat-is-inzichtmeditatie/

Begeleiders: Riët Aarsse en Victor Melenhorst.
Kosten: €25 + vrijwillige bijdrage voor de begeleiders.
Locatie: Online.
Data: woensdag 9 december, 16 december, 23 december, 6 januari, 13 januari, 20 januari van 13.30 tot 15.00 uur.

Inschrijven of informatie vragen >

< Terug naar Agenda