67b33098317554466d07c9676b3da07c

Mindfulness voor Vrije Universiteit (VU)/HOVO

Mindfulness voor Vrije Universiteit (VU)/HOVO

Mindfulness voor Vrije Universiteit (VU)/HOVO

Mindfulness training in samenwerking met de Vrije Universiteit/HOVO

IthakaWorks verzorgt mindfulnesss trainingen voor 50+

Samenwerking met HOVO

IthakaWorks verzorgt van 3 oktober t/m 12 december 2024 weer een mindfulness training in samenwerking met HOVO Amsterdam, de cursusaanbieder van de Vrije Universiteit. Deze training wordt gegeven door Victor Melenhorst.

Wetenschap

Enkele aspecten van de boeddhistische filosofie blijken nauw aan te sluiten op inzichten van de hedendaagse psychologie en neurologie. De combinatie van deze twee kennen we tegenwoordig onder de naam ‘mindfulness’. 
Door deze oosterse achtergrond vrezen sommige mensen dat mindfulness zweverig is, maar dit is onterecht. Sterker nog: er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, en daaruit blijkt dat deze methode de innerlijke stabiliteit daadwerkelijk vergroot. Dit kan helpen om met meer rust en tevredenheid in het leven te staan. 

Waarom een speciale mindfulness training voor HOVO?

Als u deelneemt aan een reguliere mindfulness training, zal de nadruk liggen op de reductie van werkstress. Ook in deze training komt het onderwerp stress aan bod. Maar daarnaast is er volop aandacht voor zaken waar mensen mee te maken kunnen krijgen als zij niet (meer) werken. Denk aan ouder worden, ziekte, verlies of innerlijke onrust. Maar ook aan genieten van de mogelijkheden die horen bij je eigen levensfase: jezelf bevrijden van belemmerende overtuigingen; minder gevoelig worden voor de waan van de dag. Daarnaast zal er aandacht zijn voor omgaan met lastige emoties en gedachten, die wij waarschijnlijk allemaal soms ervaren. 
Maar ook voor wie al ‘goed in zijn/haar vel zit’ kan mindfulness een toevoeging zijn. De training is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor persoonlijke groei door inzicht en meditatie, en de integratie daarvan in het dagelijks leven. 

Onderdelen van het programma zijn:

– U zult leren mediteren. Dit kan op een meditatiekussen, maar ook op een stoel of liggend op een mat. 

– Lichte yoga. Deze oefeningen zijn aan te passen voor vrijwel elke lichamelijke gesteldheid.

– Beter leren omgaan met stress, gepieker, lastige emoties en lichamelijke ongemakken.

– Zelfacceptatie.

– Leven in het ‘hier-en-nu’, in plaats van in de haast eindeloze gedachtestroom.  

– Theorie.

U ontvangt een werkboek vol praktische oefeningen om mindfulness in uw dagelijks leven te integreren. Ook krijgt u cd’s of mp3’s met begeleide meditatie- en yogaoefeningen voor thuis. Wie deze regelmatig doet, het liefst dagelijks ca. 45 minuten, zal meer aan de training hebben.


Ervaringen van deelnemers aan een eerdere mindfulness trainingen voor 50+

Hartelijk dank voor je geweldige lessen!! Met open mind ging ik er in, geen idee wat mij te wachten stond. Een openbaring, ik heb er ontzettend veel aan gehad i.v.m. mijn huiselijke situatie.”

“Hartelijk dank. Ik vond het een hele goede training.”

“Deze cursussen hebben mij  ook geholpen mijn leven beter op het spoor te zetten merk ik vooral doordat ik beter overweg kan met de zeg maar negatieve kanten van het leven en doordat ik met persoonlijke conflictsituaties beter omga.  Bedankt dus Victor.”

“Ik wil je via deze weg nog even heel erg bedanken voor de mindfulness lessen die je hebt gegeven. Sinds de stilte middag merk ik dat ik profijt heb bij het mediteren. Voor al in deze onrustige tijd vind ik het fijn om voor het slapen een half uur te mediteren. Dit helpt mij rust te vinden voor het slapen. Ik merk duidelijk verschil wanneer ik dit niet doe. Ik zit er nog over na te denken om mee te doen met de vervolg training. Dus misschien nog tot horens! Voor nu: heel erg bedankt en blijf gezond en mindful in deze hectische tijd.”


Praktische informatie

Locatie
De Ruimte, Weesperzijde 79A, 1091 EJ Amsterdam. Dit is op loopafstand van metrostation Wibautstraat. Alle benodigde materialen zijn hier aanwezig.
De locatie is op de begane grond, en toegankelijk in een rolstoel.

Aantal deelnemers
Minimaal vijf, maximaal veertien.

Data
Op donderdagen van 10.30 tot 13.00 uur, van 3 oktober t/m 12 december 2024 (behalve 31 oktober en 28 november). Dit zijn negen sessies.

Kosten
€ 425 incl. 21% btw. Veel verzekeraars vergoeden de kosten gedeeltelijk – u kunt navraag doen bij uw verzekeraar om zeker te weten of u hiervoor in aanmerking komt. Of kijk via deze link op de zorgwijzer.


Contact en aanmelden
Twijfelt u of mindfulness iets voor u is? Stuur gerust een bericht met uw vraag via de contactpagina.
Of bel met trainer Victor Melenhorst op nummer 06 1948 76 85. Vragen staat vrij, en verplicht u tot niets.

Via deze link kunt u zich ook aanmelden. U ontvangt daarna een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek met de trainer. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken.