67b33098317554466d07c9676b3da07c

De trainer

De trainer

De trainer

Kennismaken?

Victor Melenhorst mindfulness trainer bij IthakaWorks

Kennismaken met de mindfulness trainer van IthakaWorks in Amsterdam en Purmerend? Mijn naam is Victor Melenhorst. Ik ben geboren in 1964. Na de middelbare school heb ik Aziatische Filosofie en Psychologie gestudeerd, o.a. aan de Universiteit van Amsterdam. Om het Aziatische denken goed te leren begrijpen, heb ik meerdere jaren in China en andere oosterse landen gewoond, gestudeerd en gewerkt.
Je kunt hier een meditatie beluisteren, met mijn stem.

Mediteren moeilijk?

Ik mediteer al meer dan twintig jaar. Dat doe ik dagelijks thuis, maar soms ook in langere retraites. Deze ervaring heeft mij regelmatig door moeilijke tijden heen geholpen. Tijden met stress of somberheid. Ik zou daar misschien in zijn blijven hangen als ik niet had leren mediteren. Aan het begin was het soms lastig, omdat ik veel onrust in mij had. Ik heb daardoor nog altijd veel begrip en respect voor mensen die het moeilijk vinden om te leren mediteren … maar het wel proberen.
Wil jij ook mindfulness inzetten om prettiger in het leven te staan? Daar wil ik je graag bij helpen. Het werkt bij mij. Dus waarom niet bij jou?

Opleidingen

Ik heb een gedegen post-HBO opleiding tot mindfulness trainer gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht. Je leerde daar niet alleen over meditatie, maar ook over wetenschappelijk onderzoek naar de effecten ervan. Geen zweverige verhalen dus, want daar hou ik helemaal niet van. Liever wil ik weten wat er gebeurt in je brein, als je regelmatig de stilte in jezelf opzoekt.

Een mens is nooit uitgeleerd. Daarom laat ik me regelmatig bijscholen. Ik nam bijvoorbeeld deel aan cursussen en workshops van internationaal bekende Amerikaanse autoriteiten op dit gebied, zoals Joseph Goldstein, Carol Wilson, Rick Hanson en Tara Brach. Minimaal eens per jaar ga ik in retraite, om in alle rust en stilte mijn eigen meditatieproces te verdiepen. En ik ben door Susan Marletta Hart opgeleid tot hsp-coach. Dat betekent dat ik je kan leren omgaan met hooggevoeligheid.

VMBN erkend

Op grond van mijn diploma erkent de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN mij als trainer in de hoogste categorie. En sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden de trainingen die ik geef.

VMBN

Ervaring

Inmiddels geef ik alweer jaren mindfulness trainingen in Amsterdam en Purmerend. Daarnaast werk ik als docent Aziatische Filosofie. Ik geef onder andere les over het boeddhisme, waar mindfulness op is gebaseerd. Bijvoorbeeld aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) binnen de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en de Hogeschool Inholland in Alkmaar.

Meedoen?

Wil je een mindfulness training volgen? In de agenda staan alle startdata en mogelijkheden om je in te schrijven. Wil je eerst persoonlijk kennismaken met de mindfulness trainer, voor je besluit of je mee wilt doen? Dan kan je via de contactpagina een afspraak met hem maken, of bellen met 06 1948 76 85.